1 Ekim 2013 Salı

İleri ÇIĞIRTKANLIK

    Bu ara tutturmuşuz bir ileri çığırtkanlık pardon ''demokrasi'' gidiyor. Baş örtüsünden, etnik kökenlere kadar hummalı bir çalışmanın meyvesi imiş, zat-ı muhterem öyle dedi. 2002'den bu yana baya baya çalışmışlar üzerinde. E haklılar tabi, eminim bu paket içindi meclis koltuğunda ''istiareye yatmaları''...

    Her şeyi geçtim, bunu da ciddiye alıyoruz ya, helal olsun bize. Okullara bakıyorum, öğretmen profillerine üzülüyorum. Erbakan döneminde de Üniversiteler'de kıyafet serbestti, insanlar bilim yuvasına değil de ''Cihat'a'' gidiyor gibiydiler. Şalvarından Çarşafına sosyete pazarı kıvamındaydı bütün yerleşkeler. 

    Dönüp okullara bakınca aynı şeyi görebiliyorsunuz maalesef. Kimsenin başörtüsüyle bir alıp veremediğim yok, sitemim din ile siyaseti karıştıranlara. Günahtır, insanların inançlarını sömürmek. Günahtır, bağlı bulunulan mezhepleri okul sıralarında meze etmek. Günahtır, okulların arka bahçelerinde yeşertilen daha zehirli günahlar için, görünürde mayhoş tatlar bırakmak.. 

    Öğretmen olanlar bilir, kpss sonrası tercih yaparken 25 hakkınız vardır ve en sonda da 26 diye bir şık vardır. Onu işaretlemeniz '' yukarıda belirttiğim tercihlerim dışında da atanmak istiyorum'' minvalinde bir anlama gelir. Yani 26.tercih nereye gideceğinizin belli olmadığı genelde doğuda ve ücra yerlerdeki okullara atama yapılması demektir. Öyle ki 26 kurası genel atamadan sonra yapılır ve adına ''ek atama'' denir. Bu sene de 42.000 atama yapıldı. Bunun 39.000'i ilk atama kalan 3.000 ise 26 kurası denilen ek atama idi. Kalan 3.000 kadronun tüm branşlara ''adaletli'' şekilde dağıtılması ile yapılır normalde ek atama.

    Bu seneki (K)EK atama ise aynen şöyle oldu. 3.000 kadronun 2.000'i Din Kültürü öğretmenlerine ayrıldı ki ilk atamada da aynı branştan 2.800 alım yapılmıştı. E insan sormaz mı hani demokrasi diye? Madem adalet olgusu var ve biz bunu okul sıralarında öğrenmeye başlıyorsak, yapılan haksızlığın bedeli ne olacak?

    Öte yandan, etnik azınlıklarının canını yakmış bir coğrafya burası. Roboskimiz var bizim, daha ölümün kokusu burnumuzdan gitmeyen.. Bir olayın tarih sayılamayacağı kadar yeni olan Madımak katliamımız var. Hani zaman aşımına uğrattığımız, hangi öfkeyle yapıldığı bile meçhul... Erdal Eren'imiz var 70'lerin sonunda yaşını büyütüp idam ettiğimiz ve idamını meşru kılmak için ''asmayalım da besleyelim mi?'' dediğimiz. Maraş, Urfa, Dersim, Çerkez katliamlarımız var. Çeşidimiz de bol, acımız da.. Sonra tutup da ''ileri demokrasi'' diye çığırtkanlık yapıyoruz. 

    Bir pakettir gidiyor. İleri Demokrasi Paketi... En son Pandora açmıştı o paketi, kaçırdıkları ve içinde tuttukları malumunuz. ''Yani, olay paket değil birader, sen hala anlamadın mı?'' derler adama..


   
    


6 yorum:

  1. adalet mi? o hiç var olmamış bir ütopyaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Kaytanım ah.. Maalesef o kadar haklısın ki...

      Sil
  2. çığırtkanlık cuk diye oturmuş bence.. Adalet peykeş çekip beyaz bayrak sallamktan başka bir şey değil ha bi de "adalet" dedin mi ölüm fermanını imzalamış oluyorsun artık.

    O paket denilen şey de ramazan paketinden farksız değil. En azından kişi ayırtmeden herkesi doyurabilir ramazan paketi bunda o da yok(!)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ettim Amorf'cuğum. Bu zamanlarda böyle, sussan olmuyor konuşşan hiç olmaz...!

    YanıtlaSil
  4. Dersin adı Din kültürü ve Ahlak bilgisi. İslam kültürü ve mezhep bilgisi değil. Din geniş bir kavram. Yahudi dinini öğrenmek istiyorum belki ben? Hristiyanların mezheplere ayrılma sebebini öğrenmek istiyorum belki? Ya dersin adını değiştirsinler ya da adına layık bir ders olsun.

    YanıtlaSil
  5. İşte bu söylemlerini yetkili merciilere yapmak gerekiyor ot insan. Gerçi yapıyoruz da ne oluyor diyeceksin, haklısın. Yalnız şunu da unutmamak lazım, yeni müfredatla artık detaylara iniyoruz islami anlamda. Yani belirttiğin her konu artık vuku bulacak artık okul sıralarında...

    YanıtlaSil