31 Ekim 2013 Perşembe

Kısa soluklu bir ara...

    Hayat insana yol tarif ederken biraz daha keskin davranıyor. Kimisi ilk seferde çakıyor olayı, benim gibi jetonu geç düşenlerin burunlarının biraz sürtmesi gerekiyor mesajı almaları için.

    Eşcinsel olarak 10-0, kişisel olarak 5-0 yenik hayata başlayan biri olarak bir şeylerin ucundan tutmak için bu sefer mesajı daha fazla bekletmemeye karar verdim. Birkaç yıldır yaşadığım sıkıntı ve olumsuzluklar sonunda ''Hayata daha fazla inat etme Huzur'' dedirtti bana ve ani bir kararla askerlik şubesine gidip karar aldırdım. Nasipse önümüzdeki hafta da birliğe teslim olacağım. Anlayacağınız Huzur, asker yolcusu...

    Olmayan huzurum elbette kaçtı ister istemez. Bu Ülke'de LBGT bir birey olarak bu zorunluluğu yerine getirmenin sıkıntısı ve üzerine mantıksızlığıyla bilinen bir kuruma müdahil olmak istemedim hiçbir zaman, ama dedim ya hayata daha fazla inat edemiyor insan; en azından ben bu kadar dayanabildim.

    Okuduklarımdan, araştırıp bulduklarımdan pek de kötü bir yere gitmeyeceğimi öğrendim. En azından, buna seviniyorum. Gidip görmeden hüküm veremem elbette. Hakkımda hayırlısı deyip geçiyorum.

    Yazacak çok fazla şey bulamıyorum. Sanırım önümüzdeki 6 ay da pek fırsatım olmayacak. Girebilme şansım olursa bir şeyler yazmaya çalışırım; ancak şunu belirtmem gerekir ben o dönemi hayatımda yok saymaya karar verdim ve o zamana ait ne bir fotoğraf çektirmek ( ha keza günlük hayatta da sevmem fotoğraf çektirmeyi) ne de bir anıyı hatırlamak isterim. Bir dayatmayı ve bu Ülke erkeklerinin sırtına yüklenmiş saçma sapan bir kamburu atıp gelmek tek niyetim.

    Günlük hayatta görüştüğüm, görüşmediğim; tanıdığım, tanımadığım; blogumu ziyaret edip bu yazıyı okuyan tüm insanlardan dua ve güzel temenni bekliyorum.

    Kimseye veda etmiyorum, sadece kısa soluklu bir ara...

 

13 yorum:

  1. vedaları sevmem zaten ben yok öyle veda filan!!
    Hayırlısıyla gidip geleceksin ben inanıyorum. İzmir olsaydı yeşil donun bendendi ya neyse kısmet artık. Şayet bloga yazamıyorsan bile değişiklik ve eskiyi yad etmek istiyorsan bana mektup yaz canım ucunu da yok ;)

    Hee bi de mesajla söylediiğim sulu espiriyi buraya yazmak istemiyorum anladın sen :*
    Tez git tez gel emi..

    YanıtlaSil
  2. Deli çocuk seviyorum seni, o mesajın hâlâ duruyor. :) Umarım güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy yeeğğrim mesajımı da saklarmış :* Umma inan!

      Sil
  3. Hayırlısıyla sağ salim git gel Huzur'um hayatta aradığım ama bir turlu bulamadığım son 1yıldır bulduğum Huzur burdaymış ama oda asker yolcusu :) hayırlı tezkereler :) :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Yavuz Yağız. Ben yaklaşık 26 yıldır bulamıyorum o Huzur'u, sen şanslısın o vakit:)

    YanıtlaSil
  5. Tez git tez gel :) Belki askerde aradığın huzuru bulursun. Askerde mantık yoktur derler ya; bu neden böyle, şu neden böyle diye düşünmeyi kesiverirsin orada. Belki kafan rahatlar da gelirsin :)

    YanıtlaSil
  6. Umarim ot insanim. Dilerim nizamiye kapisindan girmeden once disarida biraktiklarim arasinda "neden" sorusu basta gelir... Tesekkur ederim guzel dileklerin icin :)

    YanıtlaSil
  7. Başta anlamıyor insan ama sona doğru "varmış akerliğinde bize kattıkları" diyor insan. Umarım istediğin gibi geçer süreç.

    Bir de o şarkı çok efkarlıdır be arkadaş...

    YanıtlaSil
  8. Madem bu hayat bir sınav diyorlar, ''soruların bazıları da nizamiyeden gelsin'' be Cem. Güzel katkılarla ayrılırım umarım. Teşekkür ederim, hepimize aynı şekilde yansır umarım.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Huzur. Sanırım şu anda askerlik görevini yapıyorsun. Umarım sıkıntısız geçiyordur askerliğin. Ben de bir dilbilimciyim (dil ve bilim'i beraber yazmayı tercih edenlerdenim). Bir başka blogtaki yorumundan yola çıkarak buldum blogunu. Fırsat bulursan bize oralardan yaz lütfen. Erdinç. Erdincer@outlook.com.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili Erdinç, nasıl bir teknoloji özürlü olduğumu yaptığım yorumun neredeyse seninkinin sene-i devriyesini kutlama mahiyetinde olmasından anlamışsındır umarım. Bu nedenle, beni mazur görmeni istiyorum. Hemen iletişime geçerek yaptığım hatayı düzeltmeye çalışacağım. Vakit ayırıp yorum yaptığın için teşekkür ederim.

      Sil
  10. Askerlik cidden zor bir durum.Sanıyorum ki şu an görevdesin.Bana en zor gelen şey ardında sevgilini bırakmaktır.Yoksa öyle böyle geçer 6 ay.Sevgilim eğer 30000 lirayı tamamlayamazsak gidecek askere ve bitirecek herşeyi.Aşığız,sevgiliyiz ve evlilik hayallerimiz var.Ama o bana ardımda bırakamam seni diye terk edicek belki.Haziranda belli olacak.En sinir olduğum şey hiçbir sorun yokken bitirmek.Ben bitirmem,bunu ona da söyledim.Ama aşkım inatçıdır.Bilmiyorum neler olacak ama ben dipteyim ,uyuyamıyorum rahatça ve tam herşey güzelken bitirmek kahrediyor.Aslında çok kızgınım.Kıskanç olduğu için bu kadar kararlı bitirmede.Bilmiyorum.Gay olarak zaten bu ülkede içe kapanık herşeyi içinde yaşayan insanlarız bir de şu askerlik...
    Görevini kısa zamanda salimen bitirmen dileklerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gay Günlüğüm, çok özür dilerim, yorumunu şimdi gördüm; o da tamamen rastlantı eseri.. Diyorum ya teknoloji özürlüyüm diye, bak işte ispatı...

      Evet, sen yorum yazdığında askerliğin son 9 gününü yaşıyormuşum. Şükür, bitti ve kurtuldum. Anlatmayacağım elbette; ama şunu bilmeni isterim, gerçekten çok rahat bir askerlik geçirdim. Buna rağmen, 2 kat daha fazla tiksiniyorum bu kurumdan eskiye nazaran...

      Gelelim sevgilin konusuna.. Sen burada paylaşma lütfunda bulunduğun için yorum yapıyorum; yoksa bana elbette konuşmak düşmez. Umarım, densizlik etmem. Sevgilin kıskançmış, seven kıskanır klişesi; ama bu, giderken sana güvenemeyecek kadar kıskanç olmasını haklı çıkartmaz. Tıpkı haçlıların sefere çıkmadan eşlerine bekaret kemeri takması gibi... Bu kadar severken, bu kadar güzel giderken, saçma sapan bir kurum için zaten bulmakta zorlanılan sevginin terk edilmesi abesle iştigal.. Sırf bir kıskançlıkla bunu yapan birinin sevgisi bende bir yere oturmaz pek... Bunların hepsi benim düşüncem elbette, yine altını çiziyorum.

      Umarım, parayı denkleştirirsiniz ve yuvan dağılmaz. Her zaman sevgi ve tebessüm ile... :)

      P.S: Yorumun ve iyi dileklerin için geç de olsa teşekkür ederim ;)

      Sil