17 Haziran 2012 Pazar

Hangi "BABA" ?

Kapital duzenin bir gunuydu bugun. "Baba"lar gunu.. Belki de haklilar, babalara da bir gun ayirmak lazim. Gercekten "Baba" olanlara ayirmak gerek bu gunu, iskele "baba"si olanlara degil.

Su yasima kadar nefret ettigim insan sayisi cok fazla olmadi; ama nefret ettiklerimi affettigim de hic olmadi, BABAm GIBI!

Bunlari yuzune soyleyebilmek cok isterdim biliyor musun benim Dunya'ya gelmeme vesile olan adam. Hani bir gun demistin ya bana "Ben senin sadece biyolojik babanim" diye. En sevdigim cumlendir bu, bana kurdugun. Haklisin, sen biyolojik bagdan oteye gecemedin benim icin. Hicbir derdimi paylasmadim mesela ben seninle. Kendimi kotu hissettigimde yanina hic gelmedim. Kucukken dizine yatip hic uyumadim, hatta sen bana vurdugunda dahi gozyaslarimi sikar, yatagimda aglardim sirf sen beni ezmis olmanin zaferini kutlayama diye.  

Guvendigini, yanimda oldugunu, varligini hic hissettirmedin. Soyler misin hangi babaligini kutlayacagim senin? Beni asagiladigin, yok saydigin, utandigini ve igrendigini soyledigin babaligini mi? Yatagimda gunlerce nefes alamadan kivranirken (ki buna sebep olan senken) bir kere bile gelip "nasil oldun?" dememeni mi? Ya da Universite'yi kazanip "SENIN ISTEDIGIN" sehirde okumaya giderken otobuse binmeden once bana " Zaten adam akilli bir yeri kazanamadin, simdi siktir ol git!" demeni mi?

Bunlari bana yasatmana uzulmuyorum artik. Hatta, tesekkur ederim bana dusunmeyi ogrettigin icin. Insan olmayi icime kazidigin icin. Butun yozlugunla beni hedef alirken yaptiklarin karsisinda anlayisli, dusunceli, ince fikirli bir bunye olmami sagladigin icin. Tesekkur ederim karamsarligin icinde yuvarlanmama sebep oldugun icin. Tesekkur ederim cocuk olmadan buyuk olmami sagladigin icin. Tesekkur ederim asil paylasimin ne demek oldugunu baska cevrelerde ogrenmemi sagladigin icin. Tesekkur ederim "baba" olmanin "10 dakikalik bir zevk ugruna bir rahmi dollemek" anlamina gelmedigini ogrettigin icin. Yasamama imkan vermedigin mutluluk kavrami da dahil olmak uzere butun anlamlari dibine kadar sorgulamama sebep oldugun icin.

Tekrar soyluyorum: Babalar gunun kutlu OLMASIN!

2 yorum:

  1. Benim ailem de böyle. Allah ailelerin belasnı versin.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadar sivri olmayalim. Tamam kotuler belki; ama yine de en guzeli Allah'a havale etmek... Umarim dilimizden birgun anlarlar ve kirginliklar son bulur...

    YanıtlaSil