20 Temmuz 2012 Cuma

Hosgeldin...

Yine bir yil donumu ve yeni bir Ramazan. Hosgeldin 11 ay'in sultani..


Kucuklugumden beri hep farkli gelmistir bana Ramazanlar. Eskiden daha eglenceliydi derler ya, populist kulturun ilk kurbani eski donemin son kivilcimi bir kusak oldugum icin sanirim sonuna yetisebilmistim o guzelliklerin.


Okuldan gelir anneme yardim ederdim masa kurma konusunda. Hala daha annem bana kurdurur masayi :) Cunku catal-kasik ve ozellikle de bicak nizamini sofralarda oturtan benim bizim evde ve maalesef tek bicak kullanan da benim.Hep alay konusu olmusumdur bicaksiz yemek yemiyorum diye. Ne yapayim sevmiyorum ellerimle yemege girmeyi. 


Hele de sabah kahvaltilarinda recelini cataliyla alip sonra agzinin icinde butun tukurugunu o catala bulastiran insanlardan nefret ederim!!! Cok bilirim recel kasesini cope boca ettigimi ya da yeni bir kaseyi sofraya koyup evdekileri tehdit ettigimi, bunun icine kimse catalini sokmayacak diye!!!:)


Ilk gunuydu bugun Ramazan'in. Evet, kesinlikle eski guzelligi kalmadi; cunku yaza geldigi icin insanlar maalesef tutmuyorlar. Inancliyim deyip tutmayan insanlara kiziyorum. 4-4luk Musluman miyiz sanki de yilda bir ay kendimizi ve nefsimizi frenleyip yapmiyoruz bu guzel ibadeti? Kabul ediyorum yaz vakti, zorlaniyoruz; ama bu zorlugu verenin bunun karsiliginda verecegi mukafatin da ne denli buyuk oldugu hic mi aklimiza gelmez? Cogu insana tuhaf geliyor bu. Insanin tercihlerinin hemcinsinden yana olmasi onun dini duygularinin da farkli olmasi anlamina mi gelmeli illaki? Inanmayan insanlara ya da farkli gorustekilere saygim sonsuz; ta ki benim inancimi sorgulamaya baslayana kadar. Ben senin inancina yorum yapmiyorsam sen de kapatacaksin ceneni bir zahmet!


Cok dagiliyorum, ilk gunun etkisiyle mazur gorun:) Aksam 20.31 iftar vaktiydi ve hayatimda bugunku kadar hic zorlandigimi hatirlamiyorum Allah'in gucune gitmesin. Bas agrisi, mide bulantisi, titreme, usume akliniza gelebilecek ne varsa mevcuttu ben de. ilk gun olasi sebebiyle disarda yapalim dedik iftari. Ablam geldi isten, o sirada ben annemi almaya gittim ablami da aldik ve gittik mekana. Gittik de siz gelin bir de bana sorun nasil gittim oraya kadar? Resmen Allah yardim etti de sag salim goturdum bizimkileri... Caktirmamaya calisiyorum; ama elim ayagim titriyordu arabayi kullanirken. Neyse actik orucumuzu; ama bulantidan yemek yiyemiyorum. Bas agrisi da cabasi..Iki kasik corba ictim ilac attim agzima, yediklerim resmen cikmaya calisiyor icimden, deli bir mucadelenin sonunda ben kazandim zaferi:) Abartmiyorum kendime gelmem saat 11'i buldu, ondan sonra bir seyler yiyebildim. Simdi daha iyiyim hamdolsun. 


Ilk bir iki gun vucut alisana kadar olacak bu endikasyonlar; ama cok surmemesini diliyorum. Bu ay'in hurmetine bagislanan kullardan olmak duasiyla..Hayirli Ramazanlar...

8 yorum:

  1. Sana da Hayırlı Ramazanlar.

    Ben pek zorlanmadım açıkçası ilk gün olmasına rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamdolsun 2 gundur ben de iyiyim acemigay. Ilk gunum anlattigim gibi tam bir felaketti. Allah gercekten bir kolayligini veriyor, yeter ki istek olsun icimizde. Zorlanmamana sevindim, umarim sonuna kadar da guzel gecer Ramazanimiz...

      Sil
  2. Sağlığına dikkat et, Allah kabul etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cumlemizinkini icimdekigay. Guzel dileklerin icin tesekkur ederim:)

      Sil
  3. Maşallah diyeyim ben zorlanmadım hiç 3 gündür.
    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama niye herkes bana nispet yapiyor?:) Ilk gundu yahu, sadece ilk gundu, suan hamdolsun iyiyim:) Bu arada oruc tutan insanlari gordukce bir mutlu oluyorum, anlatamam:) Sana da Hayirli Ramazanlar O.K. :)

      Sil
  4. kan şekerin düşmüş fazlaca, hep korkulur yazın sıcakta nasıl tutulacak yahu diye ama hiçte korkulacak gibi olmaz bu sene de olduğu gibi

    yemek içmek değilde, en çok su olayı perişan ediyor adamı :))

    YanıtlaSil
  5. Haklisin su istiyor bunye; ama aksama kadar yatarsan sikinti yok ;)

    YanıtlaSil