23 Temmuz 2012 Pazartesi

Icimdeki Umit Usta :)

Ramazan geldi, hos ve sefa geldi.. Haliyle iftarcilik oynamaya basladik hep birlikte...


Birkac gundur abimin gelisi,annemle ablamin ateskesi derken hep bizimkilerde iftar yapiyorduk. Dun dedim ki "abla arkadaslarini cagir size ben iftar hazirlayayim, evde yiyelim bugun" Atladi tabi ablam. Garibim yogun calisiyor ve kendimi bildim bileli hic hazetmez yemek hazirlamaktan:) Istese muthis seyler yapar; ama ben varim ya ne gerek var modundadir hep:)


Her neyse, bugun hazirlik yapmam gerekiyor, aksama misafir var malum. Ne yapsam diye dusunuyorum, fikir "annemden" ve marifetli arkadaslarimdan da icazet aldiktan sonra menu olustu kafamda. Guzel bir anali-kizli (knorr sagolsun)+bol tereyagli pilav+firinda tavuk+mevsim sebzelerinin essiz lezztinde salata+cikolata soslu irmik tatlisi...Menu guzeldi..


Hemen manava gittim alis-veris yaptim; kendimi yarisma programinda gibi hissediyorum bir yandan:) Eve geldim hummali bir calisma sonucunda saat 16:30-20:00 arasi her sey hazirdi. Bir yandan tirsmiyor degilim, cunku firinda tavuk ilk deneyimim. Evin icinde muthis bir baharat kokusu, pilav kokusu, sebze kokusu...


Sofrayi kurdum, corbalari koydum, ezanla actik orucumuzu (Allah kabul etsin). Corbadan sonra ana yemek servisini "yusuf" esliginde yaptim. Ablamin arkadasi ilk lokmayi aldi ve su ses: "mmmm huzur harikasin"...O anki rahatlamami anlatamam:) Derken ablam yemege basladi "Aferin huzur, kpss olmazsa sana bir restorant acabiliriz, biraz daha gelistir kendini"..Tamam dedim bu is halloldu. Ben de yemege basladim, gercekten ilk denemem kayda degerdi :) 


Yemek bitti cay fasli, tatli fasli, Turk kahvesi fasli...Geceyi cok guzel noktaladik. Hatta bir ara yemegin fotografini cekip bloga koymak dahi istemistim; ama bendeki teknoloji ozru bu dusunceyi haliyle curuttu :) Bu arada Werther, minigim, aklima sen geldin. Dedim "bizim sipa da burda olaydi, iki lokma yiyeydi abisinin yemeginden":) Sozum soz sana, yemek yapacagim ve yiyecegiz.. Hatta kalbi guzel butun insanlar davetlidir:)


Yemek yaparken rahatladigimi hissettim. Hele de salata yapmak inanilmaz huzur veriyor.. Yesil renginin dinginlik verdigini bir kez daha kanitladim kendime.. Suan ufak bir sirt agrisi disinda hissettigim tatli bir yorgunluk. Burdan Umit Usta'ya seslenmek istiyorum "Sen olmedin Ustam, izinden gitmek icin var gucumle cabaliyorum. Mekanin Cennet, yattigin yer nur olsun.."


Butun blogdaslarima iftar tadinda bir huzur diliyorum...

12 yorum:

  1. öncelikle blogunu bana ya da bize açarsan sevinirim çünkü ya ben beceremedim kaydolmayı ya da bilmiyorum yok :D irtibata geçebilecek bişey bulamadım ben :/ ben de az blog özürlüyüm :D
    iftar menüsünü de sevdim ;) ders istiyosan oturduğu yerden yemek düşünüp yapan ve yiyen bi panda olarak her daim burdayım ;) yeşili de sevmeyen kokuşsun :D ay lev yeşil ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin pandacigim, sorarim elbet sikisinca:) Bu arada bu dedigin guvenlik ayarlarindan bir nane anlamam ben. Ben eklemek istedigim kisilerin url'sini alip ekle bolumunden alip ekliyorum, oyle dene istersen. Kesinlikle yesil sevmeyen insan, agiz tadini bilmiyordur:) Sen Egeliydin sanirim, sizin bir borulceniz var, hastasiyim onun :)

      Sil
  2. Ümit Usta'nın sadece hünerini alıcaan ama bak göbeeni diil. karıştırma sakın:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ikisi de mevcut bende O.K.. 5.5 kilo dunyaya gelen biri olarak sence ne kadar zayif olabilirim?:)

      Sil
  3. yok ya göbeğe karşıyız :D :P türk kası olcaksa olsun ama :D

    YanıtlaSil
  4. nieeeyyyy hazır çorba mıyyyy? yohhh biyenmedim:P
    yeşilliğe bi puan verdim fırında tavuhh da bir puan etti iki:))) afiyet olsun ayrıca hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ordan!:) Sen yap da yiyelim. :) Canim cikti o sebzeleri yikarken :) Tesekkur ederim kaytan biyigim :)

      Sil
    2. Artık muhteşem hazır çorbalar var kaytan bıyık, öyle deme. Hele knorr'un 3 kat bol malzemeli çorbalarını bir görsen.

      Sil
  5. oldu mu şimdi bu yazı (o.O) yine yanlış zamanlama ile okundu :P

    YanıtlaSil
  6. huzur abidemmmmmm :D :D vallaha yazıyı okurken dedim bu kesin ''yemekteyiz bloggerler'' yarışması içi hazırlanıyoorrr :D :D
    menünü beğendim genel olarak ama allahım şu irmik tatlısına alışamadım ya ben bir türlü. sevmiyorum tatlım napıymmm :D :D
    bak orda olsaydım hem bir güzel yemek yerdim hem de türk kahvesi fazlında sana fal bakardımmm :D :D
    öptüm seni pıtırcık :)

    YanıtlaSil
  7. Yorumumu oku bakalim minigim son yazdigin yaziya:) Kacarin yok, bakacaksin zaten :)

    YanıtlaSil