7 Temmuz 2012 Cumartesi

Kamu Personelini CILDIRTMA SINAVI!!

3 ayimi kaba taslak ozet gecmek istiyorum. Nisan'in 6siyla baslayan calismaya hayatim bir baktim 6 Temmuz'a ulasmis. Yarin sinav var!!!


3 ay boyunca hayatimda calismadigim kadar calistigimi yazmistim bir onceki yazimda. Gunduzleri uyuyup geceleri sabahladim aylarca. Oyle ki bazi geceler kolayina aglayamayan ben gozumden yas gele gele okuyorum, soru cozuyorum, olmuyor, yilmiyorum vs vs vs. Bu arada da telkinde bulunuyorum surekli: "Bak huzur sen ki ders calismaktan nefret eden insan emek veriyorsun, Allah goruyor, elbet karsiligini alacaksin" seklinde. Zaten sagolsun bizim ahaliden bana olumlu bir cumle cikmiyor: "Calissana, tum gun oturuyorsun, ne ara ders yapiyorsun?"vs vs. "Yahu GECE CALISIYORUUUUM" demekten dilimde tuy bitti; ama onlar beni anlamadi. 


Her neyse olaylar boyle devam edip giderken sinav gunu geldi catti. Kaldi mi sana 24 saat. Inceden midem karincalaniyor, reflum de sagolsun almis basini gitmis, artik Turk kahvesi bile dokunur kivama gelmis bu 3 ay icinde, anlayin bendeki stresi. Neyse sagolsun yakin dostlarim beni unutmamis aramislar. "Hadi emek verdin o kadar bugun dinlen biraz" diyerek mangal partisi hazirlamislar ben ve sinava girecek diger arkadasim icin. Bir icim gitti, duygulandim anlatamam. Insanin kalbini askla sahiplenen biri olmasa da dostluguyla saran insanlarin varligi ne guzel dedim. Allah eksik etmesin hicbirini(AMIN).


Neyse gittik deniz kenarina, mangalliklari boslattik, masa kurduk, torbalari actik ve bir baktim en sevdigim sey: mangal sucuk :) "Anamm, su 3 ay icinde evde otur otur zaten kilolarima kilo katmisim bu bana yapilir mi?" desem de yemekten asla vazgecmeyen ben bir yiyorum bir yiyorum, oyle boyle degil:) Yetmedi millete satasip onlarin sis sucuklarini da luplettim. Vallaha agzim sulandi ha:)


Girgir samata ilerliyor vakit. Yine baglamisim Cem Yilmaz'a kirip geciriyorum bizimkileri :) Cevre masalar benim 5+1 sesime donup bakiyorlar. Su yasa geldim hala ses tonumu ayarlayamiyorum. Ne yapayim gulmeye baslayinca duramiyorum:)


Tabi bos gitmedim yanimda "guncel olaylar" bir yandan da onlari okuyorum falan derken cay ,muhabbet sonrasi eve dondum. Icim rahat degil tabi. Oturdum bir seyler calisiyorum ki sabah da 2 deneme cozmusum netlerim guzel, keyfim gicir, oldu bu is dedim. Demez olaydim!


Saat olmus 1, benim icin normalde erken bir vakit; ama yatmam lazim.Yarin sinava uyuklamadan girmek icin. Yattim yataga, don Allah don uyuyamiyorum. Bir yandan surekli okuyorum, dua ediyorum, bir yandan silindir gibi yatagi eze eze donuyorum.Yok, uykum kacti. Kalk sigara ic yat rituelini 3-4 kere tekrarlayip paketi de bitirdikten sonra sabah ezani okunmaya basladi. Oldu saat 04:15. Dedim Huzur kalk, kil namazini duani et, sonra uyursun belki. Ibadetimizi de yaptik yattik derken dalmisim; ama saat 7:30'a kurdugum saatle uyandim. 3 saatlik uyku anlayacagin. Annem aradi uyanabildin mi diye derken dus al, giyin, hem bizimkilerin de hayir duasini alayim hem de sinav yerim onlara yakin diye gittim annemlere. Kahvalti hazirlamis canimin ici bana, yiyemedim tabi sikintidan.


Ha bu arada midem hala yaniyor ve kasilmalar da cabasi. Neyse arkadaslar da beni bekliyor sinav yeri onunde diye ciktim evden. Annem arkamdan okuyor hayirli haberlerini bekliyoruz diye. Gittim arkadaslarin yanina sigara ustune sigara yakiyorum. Birbirimizi telkin etmeye calisiyoruz. Olacak diye olumlama yapiyoruz. 


Neyse artik yavastan sinav salonlarina dagildik kodlamalar derken goonnng! basladi sinav. Ya Bismillah dedim 1. soruda kaldim Turkce'de!!! Oyalanma fazla, gec 2.ye dedim kendime, yaptim; 3'te yine takildim derken normalde 25 dk.da bitirdigim Turkce sorularini tam 45 dakikada yaptim ve bitirdigimde 10 bosum vardi! Aha Huzur sictin oglum, bu sinavin belirleyicisi Turkceymis belli oldu dedim. Derken Tarih soyle boyle, Cografya tamamen bilgi sormuslar neredeyse, Anayasa kolaydi, Guncellerimin hepsi yanlis cikmis:) Burdan ne kadar asosyal kaldigimi anlayin su 3 ayda:)


Matematik demedim farkindayim cunku boslarima donup kontrol ettikten sonra kalan sure 10 dk. Iki soruyu cozebildim. 3-5 soruyu da yarim biraktim. Yani toplamda 2 soru isaretledim Matematikten.Yine bir gonnggg ve 1.oturum bitti! 


Sinirlerim bozuldu elbette. O kadar calismisim ki normalde surekli okuyan eden ben en kotu 3 yanlis cikartirim Turkce'den suan ne oldugunu bilemiyorum bile. Cikan herkesin surat dusuk tabi. Konusmalar: "Abi ya olum o Turkce neydi lan? Baba gibiydi sorular."


Dedim Huzur sikinti yok.Kotuyse herkese kotu, dur bakalim ogleden sonraki sinav ne olacak? Neyse 2. oturuma girdik; ama stres falan kalmadi bende. Zaten ilk sinav kotu gecmis bunda artik ne olursa modundayim. Soyle kitapciga baktim sorular cok uzun degil, bildigim konular, eh dedim burda bir seyler yapacaksin. Derken pat pat gidiyorum. 1 saat kala cozmeyi bitirdim, kolaydi; mamafih iki sik arasinda kaldigim 15-20 soru var. Beni ne cokerttiyse su iki sik arasi cokertti hayatim boyunca. Hepsi mi yanlis olur abi iki sik arasinda kaldiklarimin? Maalesef oluyor. (Bu arada bilgisayarimda Turkce klavye yok, son yazdiklarim baya manidar olmus. Bu igrencligi yapmadan gecemedim:)


Neyse onlara da baktim hallettim derken yarim saat kala ciktim. Moralim biraz duzeldi; ama sunu da biliyorum ki benim icin kolaysa herkese kolay gelmistir. Nitekim oyle. Asil ayirici olan sabahki sinav olacak diyoruz haliyle. Uzerimden bir yuk kalkti, tatli bir yorgunluk sarmis beni. Ne yapiyoruz diyor bizimkiler. Dedim once anami bor goreyim, meraktadir. Gittim eve, terden sucuk su olmusum. Dusumu aldim indim bizimkilerin yanina. Dedim boyleyken boyle, ilki zor ikincisi kolaydi. 


Bay Mantik hemen basladi konusmaya tabi (biyolojik ebeveynimden bahsediyorum). Annem kas goz yapiyor sus diye; ama bizimki aldi sazi eline susar mi? Zaten aylardir giydirememis bana inceden dosuyor eksik olmasin. Mantikli(!) aciklamalarini yapti ben de susarmiyim arada sokuyorum lafimi. Sonunda tamamladik konusmamizi, dedim Behlul kacar. Gittim arkadaslarin yanina sahile, herkes mayismis, sinavin rehaveti, hepsi yuzume bakiyor guldureyim diye. Dedim hayvan terli, bu gun perte ciktim ben. 1-2 saat oturduk ayrildik. 


Sonra, eski calistigim okuldan arkadaslari aradim ne yapiyorsunuz diye "iciyoruz, gel" dediler. Tamam dedim. Yuzumde bir tebessum yuruyorum ki normalde biraksalar tuvalete bile arabayla gitme potansiyeli olan ben bugun resmen km yaptim :) Tebessum ediyorum cunku aksam Universite'den "can dostum" yola cikmis geliyor:) Son hafta surekli plan yaparak gecirdim. Zeplinim (oyle seslenirim ona, ikimiz de sismangiller familyasindan oldugumuz icin :) gelecek Antep'ten onu oraya gotururum, surda yemek yeriz, burda kahve iceriz, orayi gezeriz seklinde plan yapiyorum surekli. Onu tanidigimdan beri Anteplilere hep ayri bir sempatim olmustur. Onun safligi, temizligi, kalbinin guzelligi bana sanki Antep melekler sehriymis gibi hissettirmistir. (Burdan Antepli beylere duyrulur:) Oyle ki gectigimiz aylarda bir Doktor'un Antep'te sehit edilmesine (nur icinde yatsin) cok uzuldum ve sasirdim. Nasil ya Antepliler melek ama, yapamaz ki onlar boyle insanlik disi seyler diyerek okudum haberleri. 


Velhasili yol bitti vardim arkadaslarin yanina aklimda birtanecik Zeplinim... Icim gitti bizimkiler demlenirken dayanamadim bir firt cektim arkadasin rakisindan. Bu arada aksam saat 7'ye geliyor ve ben hala sabah annemin hazirladigi ve benim yiyemedigim kahvaltiyla duruyorum. Yani icim kimil kimil. Baktilar ben iciyorum bir ufak daha soyledik ben yavastan yuvarliyorum rakiyi... Dalga sesi yanimda, gunes batiyor ufuktan, derken telefon caldi. Su ana kadar anlattiklarimin hepsi birer hayal urunuydu demeyecegim elbet sirf moralim duzelsin diye uzatmistim lafi:)


Arkadas ve Huzur arasinda konusma su sekilde cereyan ediyor;
A: Huzur haberleri duydun mu?
H: Yo, hayirdir?
A: Olum sorular calinmis!
H: Siktir?(Elimde raki kadehi ben dumur)
A: Valla olum memurlar net ve haberlere de cikmis.
H: Emin misin yavrum? Asparagas olmasin?
A: Lan yok, arkadas aradi internet yikiliyormus.
H: Hay aq! Ulan adam gibi hazirlandik su olana bak.
A: Neyse sesin net gelmiyor, konusuruz.
H: Tamam canim konusuruz, sikma canini. Hayirlisi olsun.


Telefonu kapattim butun keyfim kacmis, sovmeye basladim. Ulan nasil bir hukumetsiniz siz bir donunuzu calmadilar altinizdan. Kacinci lan bu? Yetti a.q! Tavsan'in s.kiyle oynadigi gibi oynuyorsunuz insanlarla.(Bu ara bu olanlardan mutevellit iyice kufurbaz oldum) Binbir emek girdik biz o sinava, isimizi biraktik, kapandik evlere sabahladik, bu mu yani? diye diye 3 kadehi yuvarladim, sisenin dibini gordum, kalktim geldim eve. Sinir basima vurmus actim neti haberleri okuyorum:  "Efendim OSYM haberi yalanladi, kck operasyonuyla alakali bir orgut sirf kafa karistirmak ve ogretmen adaylarinin OSYM'ye olan guvenini sarsmak icin boyle asilsiz bir haber atti ortaya." 


Ulan insan yolda yellense kck'dan bileceksiniz. Tamam insanligin zararina yapilan her seye karsiyim ve sonuna kadar da direnirim; ama bu kadar ucuz bahane uretmeyin. Hukumetsiniz siz, BOK ATMA KURUMU DEGIL! Haberi tabiki yalanlayacaksiniz ne yani " Efendim 2010'dan beridir uzerimizde var bir mallik gidiyor, sonumuz hayrolsun" mu diyeceksiniz? Utanin biraz Allah'in cezalari. Insanlari din, din, din diye diye dindan imandan ettiniz. Siz geldiniz geleli bir hirsizlik, adam kayirma almis basini gidiyor. Hic mi dusunmezsiniz bu belki de Allah'tan bir isaret size! 


Boyle basit bir bahane olabilir mi? Adimiza kara caliyorlar? Neyiniz ak sizin pardon parti adinizdan baska? Nasil bir guvenlik sistemidir bu cok rahat hacklenebiliyor? Hayir bu kurum boyleyse demek sizin Devlet'e ait gizli dosyaniz diye bir sey yok. Az biraz programlama bilen adam s.ctiginiz b.kun rengine kadar ogrenebilir gizli kalmasi gereken her seyi. Isin aci yani buna ulke disi dusmanlar da dahil.


Basim fena olmus, ac karnina raki da mideme oturmus bulaniyor, aradim annemi. Garibim ne varsa o cekiyor benden: "Duydun mu anne sorular calinmis. Soyle o kocana biraz daha savunsun basimizdaki serefsizleri sagda solda tamam mi? diye baslayip din, iman, somuru, adalet susmak bilmiyorum. Canimin ici : "Tamam oglum, sus bak telefondasin, yuz yuze konusuruz" dedi de beni ikna edemedi, en sonunda cat! yuzume kapatti. O sinirle vurdum kafayi uyumusum. Sonra uyandim, yazmak istedim. Anlayacaginiz artik bu sinav Kamu Personelini CILDIRTMA SINAVI oldu! 


Ne olup bitecegi ileriki gunlerde belli olacak. Hakkimizda hayirlisi olsun, emeklerimiz bosa cikmasin, baska dilegim yok...

2 yorum:

  1. Vay aq ya çok üzüldüm bu soruların çalınma olayına. Kimsenın hakkı yerde kalmaz. İnşallah fitil fitil çıkar götlerinden şırıngayla kan alsınlar pezevenklerin. Bir de uyku olayına gelince nedense bendede hep öyle oluyor.Aynı şuna benziyor otobüsle memleketine dönceğin zaman kalan son 40 km siksen bitmez. seninde kalan son saatler zor geçmiş anlaşılan. Mangal olayınada ayrı sevindim bende geçen arkadaşlarla gittim süper dejarz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasin. Sorma cok dertliydim; ama tatil iyi geldi.. Oy bana ne ya baslarim sinavina iptaline dedim... Gezdim, yuzdum, yandim geldim. Veni vidi vici :)

      Sil