2 Temmuz 2012 Pazartesi

Manik Donemler

Son 3 aydir isi birakip eve tikilmis olmak cok koyuyor. Tum gun balkonda "burjuva finolar" gibi gelip gecen insanlara baka baka hatta imrene imrene elimde kalem test cozmekten biktim! 


Sinava 4 gun kaldi. Inceden "yusuf"a bagladim. Sunu farkettim: Hayatimda hic bu kadar ders calistigimi hatirlamiyorum.Buna OSS de dahil. (Bu arada yaslandigimin farkindayim, onun adi artik LYS diyor bana mahallenin yeni yetmeleri:) Bu ne arkadas oku oku oku, sonra al kalemi haril haril test coz. Hic bana gore degil, hic! 


Hayatinda ders anlaminda hic zorlanmamis bir insan olarak KPSS olgusuna hala alisamadan Eylul ayinda KADROLU olarak is basi yapmayi diliyorum. "Teeey Huzur" diyorum "Neydin ne oldun? Universitedeyken vize-final haftasi cafe bar gezip kosturan sen isi biraktin olum bildigin ders calismak icin!" Yok arkadas gelemiyorum boyle sikintiya. Isin en kotu yani da su: 3 ayin abartisiz 2-2.5 ayi tarih calistigim halde hala en cok yanlisim tarihten cikiyor ya kendimi "katisiksiz mal" gibi hissediyorum. "Eeee huzur, sen bu olayi tarihe gomdun; ama bak gun geldi tarih de sana gomuyor" demekten alamiyorum kendimi. Yahu tarihi ve ozellikle de siyasi tarihi okumaya bayilan ben, elime bir konu anlatimi alinca tabiri caizse "apisip kaliyorum". 


Hele bir anayasa dersi var, anlatamam! Her sey mi ezber olur arkadas, oluyormus! Bundan mutevellit, "Kaytan Biyik" arkadasima Allah'tan kolaylik, kederli meslektaslarina da acil sabir diliyorum:) Cumhurbaskani ne yapmis? Ne yapmiyor ki adam. Ortulu odenekten Ortadogu'ya yagdiriyor. Basbakan desen "Ogretmenler 15 saat calisip 1.680 TL maas aliyor" diye hedef gosteriyor millete. Utanmasa Kufru de basacak bize. "Ulan" diyorum "15 degil, 30 saat calisiyoruz ve seni adam edemedik ya 24 saat calissak gunde ne yazar?" 


Yani blog suanki ruh halimi anlatamam sana "Muslugu actim tipasini taktim" modunda geziyorum, bir elimde kahve diger elimde soru kitapcigiyla. 


Burdan blogumu okuyan, okumayan, okuyamayan kisaca butun insanliga sesleniyorum "7 Temmuz 2012" KPSS sinavi icin cem-i cumlenizden DUA BEKLIYORUM sevgili insanlar! Huzur kisisinin sonunda "huzura erebilmesi" icin bana guzel dilek, dua ve temmennilerinizi yollarsaniz cok mutlu olurum. Bu arada bu sinava girecek olan tum insanlarin da "Allah emeklerini zayi etmesin ve dilekleri dogrultusunda en hayirli sehirlerde istihdam edilsinler..."


Not: Surc-i Lisan ettiysek affola..

4 yorum:

  1. ama tarihi de zorluyorlar yani sen kalk 200 yıllık tarihten 2 tane soru çıkart ondan sonra kalan 100 yıldan elli tane soru gelsin adalet mi bu. hem ayrıca yazık bana tabi bi iş anayasa olsaydı ohoooo şimdiye çoktan sevmiştim hukuku ama maalesef bunun gibi elli milyon tane şey var:(((

    YanıtlaSil
  2. Avukat sen isin en azindan bir kismini (anayasa ve matematik) halledebiliyorsun. Ben ne yapayim? 240 sorunun icinde bir tane Ingilizce soru yok! Resim, Beden, Muzik ve diger sure-i celileler ne yapsin?:) Konusturma beni, zaten yakinda alacaklar iceri:) Sove sove bir hal oluyorum! :) Tarih zaten ayri bir olgu. Bir Padisahlarin osuruguna verilen adi yazmadi tarihciler, olayin o kadar b,ku cikti yani :)

    YanıtlaSil
  3. Allah yardımcınız olsun hepinizin. Okuyunca ben daraldım sanki bütün dersi seninle beraber çalışmış gibi oldum. Bir çay alıp mola vercem.;)

    YanıtlaSil
  4. @icimdekigay: Cok tesekkur ettim. Oyle boyle degil, feci daralmistim ki bugun sorularin calindigi haberini duyunca butun moralim bozuldu. Nasip elbet, hakkimizda hayirlisi...

    YanıtlaSil